keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Helsingin reissu

Olikin oikein kunnon rahanmenoviikonloppu. Pelkkiin nukkekotiostoksiin meni 200 euroa. Lähdin nukkekodin rakennusmateriaaliostoksille Helsingiin ja siellä sattui olemaan samaan aikaan Nukke- ja nallemarkkinat. Itse asiassa markkinoilta tuli ostettua tavaraa vain kympillä. Siellä oli hirveä tunku ja meillä oli jo avomieheni kanssa kiire lähteä takaisin kotia kohti.

Nukke- ja nallemarkkinoilta ostetut tavarat: kahvimylly, kaksi pussia kangaspaloja, kylkiäisiksi saatu kranssi, pari maljakkoa, kauha, lautanen ja kastelukannu. Kahvimyllyn laatikko aukeaa. Aion jossain välissä maalata nuo valkoiset posliiniesineet ja myös kastelukannun. Posliiniesineet olivat Happy Little Muffinin pöydästä. Muista en tiedä.




Sitten Minimaailman ostokset. Sain viimein ostettua nukkekotiini mummon. Mukaan lähti myös valkokahvaiset ruokailuvälineet, porraskaiteet, porraspuolia ja päätypylväitä, saranoita oviin, 3mm puulevyä, kattolistaa, lattialistaa, valaisinkisko, muuntaja, pari palaa kangasta, nupit ja vetimet.


 

 



Vielä Hobby Pointista ostetut rakennustarvikkeet: puuhelmilajitelma, erikokoisia rimoja, balsaa huonekaluaskarteluun sekä puupahvia, josta tulee ulkoseinän pystyrimat (tai miksi niitä nyt sanotaankaan). Puutarvikkeissa ei ole juuri nähtävää, joten en ottanut nistä kuvaa.






torstai 15. marraskuuta 2012

Aikaisempia ostoksia - Things I have bought earlier


Tässä vielä muutamia hankintoja, jotka tein jo jokin aika sitten. En muista enää paljonko ne maksoivat.

Here are some items that I have bought some time ago. I don't remember how much they cost.

Ostin tämän teetarjottimen ja pienen lehmän Jyväskylän Pienikamarista. En tiedä, mihin tuo lehmä tulee, mutta se oli jotenkin söpö. Teejutut on metallia, lehmä muovia.

The tea tray is made of metal and the cow is made of plastic. I don't know what to do with the cow, but I thought it was kind of cute.



Kukat ja korin ostin Pian Askartelupuodista. Aikamoista sekundatyötä muuten nuo korit. Jokaisessa oli jotain vikaa. Viimein löysin yhden, jonka kelpuutin. Se saattaa olla vähän isonpuoleinen, mutta eiköhän sille käyttöä löydy.

I bought the roses and basket from a craft shop. The baskets were kind of second-rate. Every one of them has some flaws. Finally I found one that was good enough. It might a little big, nut I think I'll find some for it.



Nämä muuten olisi kuulunut ehkä aikaisempaan postaukseen, mutta eipä tuo haittaa. Ostin siis Huuto.netistä vielä alla olevat kolme kirjaakin. Täytyy kyllä sanoa, että tuo Nukkekotikirja oli kyllä vähän pettymys. Taidan laittaa sen kiertoon jossain vaiheessa. The New Dolls' House Do-It-Yourself Book on ihan hyvä kirja. Siinä on muutamia kivoja huonekalujen ohjeita. Saatan jopa joskus hamassa tulevaisuudessa tehdä jonkun nukkekodinkin sen ohjeista. Joka tapauksessa ehdottomasti paras oli Freida Greyn Dolls' House Furniture. Tämän kirjan ohjeita varten ostin ne edellisen postauksen lehmus ja mahonkilevyt. Saa nähdä, mitä ensimmäisistä räpellyksistä tulee.

I bought these three books from Huuto.net (like eBay). The one on the left is Vivienne Boulton's Doll's House Decorator, and it was a bit disappointing. I think that I will sell it to someone else. The New Dolls' House Do-It-Yourself Book on the other hand is a good book. It has some nice instructions for furniture. Maybe one day I'll even make a whole dollhouse according to one of it's plans. Anyway, the best one of these was definitely Freida Grey's Dolls' House Furniture. Because of this book I bought the obeche and mahogany sheets from Minimum World. We'll see what kind of second-rate furniture I manage to make following the plans.


keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ostoksia netistä - Shopping online

Nukkekodien osien maalausurakka jatkuu. Sillä saralla ei siis vielä mitään uutta. Maalausalustani on niin pieni, että laskeskelin maalaukseen kuluvan vielä muutaman päivän. Ajattelin siis tässä välissä esitellä netistä ostamiani tarvikkeita.

The painting of the dollhouse parts continues, so I have nothing new to tell about that. My painting surface is so small, that I think it takes a few days for me to paint them all. That's why I decided to show you some of the items that I have bought from the internet.

Nämä lamput ostin yhtenä satsina Huuto.netistä. Kaikki kymmenen maksoivat 25 euroa. Keittiön lampusta on keskellä oleva lasiputki rikki, mutta onneksi kupu tulee niin alas, että se jää aika hyvin piiloon. Tuo yläkulmassa oleva tumma neliö on hiillos takkaan. Pitää vain väkertää tarpeeksi syvä takka sille.

These lamps I bought in one package from a Finnish internet auction site Huuto.net. All ten cost 25 euros. The kitchen lamp has a glass tube in the middle that has broken, but luckily the dome cover s it pretty well. The dark block on the upper left corner is embers for a fireplace. Now I just need to make a fireplace that's deep enough for it.



Samalta myyjältä ostin myös nämä tavarat. Pötköt ovat valmiiksi tehtyjä massatankoja. Osa on varmaan Angie Scarrin tuotteita, joita nettikauppa Doloreskin myy. En tiedä, ovatko kaikki. Niihin kuuluu herkkusieni, tomaatti, kurkku, suolakurkku, salami, mansikka, ananas, verigreippi, sipuli, punasipuli, kananmuna, omena, karambola ja kuorittu appelsiini. Sitten on vielä jonkilainen kiekura, jota voi ehkä käyttää kääretorttuna ja kukka. Kauppaan kuului myös leikkausterä massatangoille, kolme lasipurkkia, kuusi juomalasia (muovia), "jääpaloja", leikkuulauta ja veitsi. Tämä koko satsi maksoi 9 euroa.

I bought these items from the same seller. The colourful things are prebaked polymer clay canes. Some of then are probably Angie Scarr's. I don't know if all of them are. Those include mushroom, tomato, cucumber, pickle, salami, strawberry, pineapple, pink grapefruit, onion, red onion, egg, apple, carambola and peeled orange. Then there was also some pink swirly thing that could be used as swiss roll and a flower. The package included also a cutting blade for the canes, three glass jars, six plastic glasses, "ice cubes", cutting board and a knife. The whole bunch cost 9 euros.


Eilen saapui vielä paketti, jonka tilasin Minimum Worldista. Olisin saanut osan näistä ihan Suomestakin, mutta koska minun piti kuitenkin tilata tuota puutavaraa ja ikkunamateriaalia, tulivat loputkin samalla postimaksulla ja ovat Minimum Worldissa halvempia kuin Suomessa. Kuvassa on siis ikkunamateriaaliarkkeja "acetate sheet", eri paksuisia lehmus- ja mahonkilevyjä huonekaluaskarteluun, lehmusrimaa ikkunoihin, Tacky Glueta, Fray Stayta, seinään laitettavaa tapettiliisteriä, pistorasioita ja pistokkeita. Kaikki tämä postikuluineen maksoi noin 75 euroa.

Yesterday also arrived the package that I had ordered from Minimum World. I could have bought some of these also from from Finland, but because I has to order the wood and window materials, the rest came with the same postage, and they are cheaper in Minimum World compared to Finnish shops. In the photo you can see acetate sheet window material, obeche and mahogany sheets of different thicknesses for DIY furniture, obeche strips, Tacky Glue, Fray Stay, wallpaper glue, sockets and plugs. All these cost 75 euros.


Paketissa oli myös nukkekotini ensimmäinen asukki. Meillä on samanlainen koira eli walesinspringerspanieli, joten tämä oli pakko saada.

The package also included the first resident of my dollhouse.We have a Welsh springer spaniel also in real life, so I just had to have this.

lauantai 10. marraskuuta 2012

Tästä se alkaa... tai oikeastaan alkoi jo

Olen jo muutaman vuoden katsellut haikaillen kaiken maailman nukkekotijuttuja netistä ja nyt päätin pari kuukautta sitten viimein rakentaa itselleni nukkekodin. Päätin tehdä siitä rintamamiestalon. Yksi syy siihen saattaa olla se, että olen haaveillut ihan oikean kokoisesta rintamamiestalosta, mutta sopivaa sellaista ei meille löytynyt, kun taloa ostimme. Nyt pääsen sitten sisustamaan rintamamiestaloa ainakin pienoiskoossa.

Olen lukenut monia nukkekotiblogeja ja minua on monta kertaa jäänyt harmittamaan, että joistain asioista ei ole kerrottu kovin tarkkaan, jos olen itse halunnut ottaa mallia. Päätin, että minä kerron ihan kaiken: mitat, materiaalit, hankintapaikat sun muut. Jos siitä vaikka olisi jollekulle toisellekin apua. Jos joitain tietoja kuitenkin jää puuttumaan, kommentteihin voi laittaa lisäkysymyksiä.

Talosta tulee kolmekerroksinen ja sen oikealle sivulle tulee ulkoeteinen sekä parveke. Huoneita tulee seitsemän. Talon leveys on 65 cm ilman ulkoeteistä ja 79 cm sen kanssa. Huonesyvyys on 38 cm ja harjakorkeus 75 cm.

Materiaaliksi valitsin 6,5 mm vanerin kustannussyistä. Saattaa kyllä olla, että jos joskus toisen talon rakennan, materiaalina voi olla MDF:ää tai 9-millistä vaneria. Ei nimittäin ole ihan helppoa tuon vanerin kanssa. Ensinnäkin saha repii vanerin toista puolta sahatessa. (Tätä tosin olisi ilmeisesti voinut estää kiinnittämällä sahauskohtaan jotain päälle.) Olen siis koloja täytellyt pikasilotteella. Toiseksi vaneri menee ihan kieroon. Toivon, että saan väännettyä palat suoriksi kokoamisvaiheessa.

Vanerin hankin Puukeskuksesta. Siellä palaset leikattiin oikean kokoisiksi. Hinnaksi tuli jotain 50 euroa. Onnistuin kuitenkin tekemään yhden mittavirheen, ja muutenkin on tullut vielä pari muutosta paloihin. joten avomieheni on saanut niitä käydä leikkelemässä oikeisiin mittoihin. Ovi- ja ikkuna-aukkojahan ei voi leikkauttaa Puukeskuksessa, joten ne oli tehtävä itse kuviosahalla. Ei ole sekään kovin helppoa. Ihan suoraa ei meinannut tulla edes ohjurien avulla. Olen siis hionut pahimpia epätasaisuuksia ja toivon, että pokat ja listat peittävät ne. Avomieheni sirkkelillä leikkaamista reunoista tuli kyllä suorat.

Tänään aloitin maalauksen, josta kuva alla. Nämä valkoisella maalatut osat tulevat piiloon, joten jäljen ei tarvitse olla priimaa. Maalaan myös piiloon jäävät pinnat siksi, että vaneri saattaa kuulemma taipua, jos se maalataan vain toiselta puolelta. Maali on Helmi-kalustemaalia ja käytän pienehköä superlonitelaa.